"UNLOCK THE LOCKDOWN,
ESCAPEGAME GECOMBINEERD MET EEN LEIDERSCHAPSTEST & REFLEXIERONDES"De escapegame voor leiderschap, teambuilding en zelforganisatie

In onderstaande video zie je de trailer van de game.

Ontdek het vaccin tegen Covid-20

Bij ‘Unlock the Lockdown’ ga je met elkaar aan de slag, om een vaccin te vinden voor het Covid-20 virus. De professor en leider van het onderzoeksteam is op de intensive care terecht gekomen en jullie als teamgenoten moeten het doen met alle info, die hij heeft achtergelaten. De andere deelnemers zitten op afstand (virtueel of in kleine teams in verschillende kamers). De mogelijkheden om puzzels op te lossen zijn niet voor iedereen gelijk. Je hebt elkaar nodig, maar…. niet iedereen zit bij jou in de buurt? Hierbij zal je dus als team optimaal moeten samenwerken, daarbij is de vraag hoe het leiderschap in het team is. Maar 1 iemand kan het leiderschap van de professor overnemen. Wie in de groep is hierin de beste leider en weet zowel leiderschap te tonen als het team goed te laten functioneren qua zelforganisatie?

3 versies van de game

Het spel kan zowel live als online gespeeld worden. De live versie wordt in subgroepen van max 3 personen gespeeld, waardoor het ook binnen de Covid richtlijnen goed speelbaar is. In de online versie kan je ook met verschillende teams tegen elkaar spelen en kijken welk team het meest effectief heeft samengewerkt. Per team wordt gekeken waar dat team het meeste in uitblinkt in het spel. Het spel kan op verschillende manieren gespeeld worden. De game is in te zetten als start van het werken naar zelforganisatie, als onderdeel van een teamtraject of als inspiratiesessie.

Teambuilding

Als team ga je met elkaar aan de slag om het raadsel op te lossen en zo snel mogelijk een vaccin voor Covid-20 te vinden. Hierbij ga je kijken naar de samenwerking in het team. De winnaar is degene die zijn/haar opdracht heeft volbracht met zoveel mogelijk badges.

Zelforganisatie

Als team of leidinggevenden ga je aan de slag om het raadsel op te lossen en zo snel mogelijk een vaccin voor Covid-20 te vinden. Hierbij kijk je hoe je als team in staat bent optimaal te presteren qua zelforganisatie en het leiderschap wat daarbij hoort. De winnaar is degene die zijn/haar opdracht heeft volbracht met zoveel mogelijk badges;

Leiderschap

Als leidinggevenden ga je aan de slag om het raadsel op te lossen en zo snel mogelijk een vaccin voor Covid-20 te vinden. Hierbij beoordeel je elkaar op leiderschap en kijkt hoe jij jouw leiderschap zo kunt inzetten, dat jij de opvolger bent van de professor. De winnaar is degene die de meeste leiderschap badges heeft behaald.

Wat kun je met de leiderschapsgame  in het ontwikkelen van leiderschap, teambuilding en/of zelforganisatie?

Een digitale game die zowel online als offline gespeeld kan worden.  Een ervaren trainer begeleidt het spel. Per kamer zal 1 facilitator aanwezig zijn.
Geschikt voor groepen van 4 tot 90 personen.

Echte verandering start vanuit de mens

 Bij het spel ga je kijken naar jouw gedrag op gebied van leiderschap, samenwerken en/of zelforganisatie. Per teamlid krijg je enkele items die gevonden zijn in het laboratorium van de professor. Helaas kan je niet alles gebruiken. Verwarring alom, want je mist ook een en ander. Samenwerken zal hierin centraal staan. Hoe doe je dat, als het hele team niet bij elkaar zit? Wie zorgt er voor overzicht en duidelijkheid? Wie zorgt ervoor dat alle talenten van iedereen optimaal benut worden? 

Actief en samen aan de slag

Alle deelnemers hebben een actieve rol. Per game spelen 4-9 deelnemers. Dit spel staat vol uitdagingen, reflectie, feedback en meer. Wie zorgt er voor dat we op tijd de wereld kunnen redden en het vaccin voor het Covid-20 virus vinden. Tussendoor zal de groep bij elkaar geroepen worden in een ‘online’ meeting. Dit is nadat via de app gestemd is op de collega’s op hun leiderschap, samenwerking ed. Elke ronde komen er nieuwe mogelijkheden bij om punten uit te delen aan elkaar op leiderschap en samenwerken.

Naast leerzaam ook leuk

Spelen is de hoogste vorm van onderzoek, zei Albert Einstein ooit. Ga je daardoor je strategie wijzigen en experimenteren met ander gedrag? Of blijkt jouw gedrag goed te werken en hou je de ingeslagen koers aan? Centraal staat hierbij, dat je continu alert wordt gemaakt van jouw manier van samenwerken, jouw leiderschap en of zelforganisatie nu gerealiseerd wordt. 

Volg me op de socials

By Evie - Zichtbaar Veranderen